Coll de la Creueta i Pla d'Anyella

CREUETA ALLARGADA

El Coll de la Creueta, en ple Parc Natural del Cadí Moixeró, separa el Berguedà de la Cerdanya i el Ripollès, i des dels seus 1888 m. podem albirar en direcció sud tota la Catalunya Central, i en direcció nord, el Pirineu axial se’ns obre de forma espectacular.

És un punt ideal per anar amb nens per descobrir de forma molt còmode les zones de pastura i les construccions de pedra seca dels pastors de Castellar de n’Hug.

Des de Castellar de n'Hug, podeu arribar al Coll de la Creueta a peu seguint el itinerari a peu Castellar de n’Hug – Coll de la Creueta - Fonts del Llobregat – Castellar de n’Hug o bé, pujant en cotxe per la carretera en direcció a La Molina.

També, des del coll accedim al pla d'Anyella (Toses–Ripollès) que és el punt de trobada dels ramats d'ovelles de les terres baixes del Ripollès, del Lluçanès, d'Osona i del Berguedà des de fa centenars d’anys.

Aquests ramats pasturen durant els mesos d'estiu per aquestes muntanyes i carenes de formes arrodonides i esplanades verdoses.

Podreu admirar construccions de pedra seca com barraques, paravents, padrons ..., així com ramats d'ovelles, vaques i cavalls, així com marmotes, isards i voltors.

Tot un regal pels sentits !!!

Idioma

Xarxes socials

twitter  facebook

Darrera hora

Destacats

concurs gos atura