Parc natural Cadí-Moixeró

parcs cadi primavera

Castellar de n’Hug és la porta d’entrada al sector oriental del Parc Natural del Cadí Moixeró, parc de gran extensió on podem trobar una enorme diversitat d'espècies de fauna i flora.

Aquest conjunt muntanyós constitueix un representant excepcional dels paisatges propis dels Prepirineus Orientals. El tipus de roca predominant, majoritàriament calcària, ocasiona un relleu esquerp. El Parc Natural del Cadí-Moixeró, amb una superfície de 41.060 hectàrees, forma part de tres comarques: l'Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya.

L'espai és format per dues unitats ben definides, la Serra del Cadí (meitat occidental), la Serra del Moixeró, i altres massissos més orientals com la Tossa d'Alp i el Puigllançada.

Es tracta d'un parc d’alta muntanya, situat entre els 800 m al fons de les valls i els 2.648 del Vulturó; de gran interès per la seva diversitat geològica, la vegetació i la fauna i representa un valor únic a Catalunya, pel fet de constituir el sistema muntanyós calcari més extens i elevat dels Prepirineus Catalans.

Les dues grans serralades del Cadí i Moixeró, formen una impressionant barrera muntanyosa i la divisòria d'aigües del Segre (la Cerdanya i l'Alt Urgell) i del Llobregat (el Berguedà).

La Tosa s'alça a 2.536 m. a la banda de llevant del parc, continua vers el sud-est, a través del coll de Pal, per arribar fins al Puigllançada 2.409 m. que té grans extensions de pastures, especialment al vessant de Solana, en direcció -a través del tossal de Rus- a Castellar de n'Hug, on hi ha les espectaculars i conegudes fonts del Llobregat.

Idioma

Xarxes socials

twitter  facebook

Darrera hora

Destacats

concurs gos atura