Tren turístic del ciment

capcelera tren cimentEl Ferrocarril Turístic de l'Alt Llobregat, conegut també com el Tren del Ciment, uneix la Pobla de Lillet amb la zona del Clot del Moro, al terme municipal de Castellar de n'Hug. Té un recorregut de 3,5 quilòmetres que es fa a través de diferents espais d'interés turístic com l'exposició de vehicles de transport, ubicada a l'estació de la Pobla de Lillet, els jardins Artigas, dissenyats per Gaudí i el Museu del Ciment, al costat de l'estació de Castellar de N'Hug.

El carrilet va ser construït per la Companyia General d'Asfalts i Pòrtland "Asland" pel transport de ciment de la fàbrica del Clot del Moro. El recorregut començava a la mateixa fàbrica  i anava fins a Guardiola de Berguedà on enllaçava amb els Ferrocarrils Catalans, i on es feien els transbords de ciment i també d'altres mercaderies. Els primers anys el ferrocarril només transportava ciment i carbó, però a partir de l'any 1914 va començar a portar passatgers. Aleshores feia un recorregut d'11 quilòmetres i tenia cinc estacions. El seu últim viatge va ser el 14 d'octubre de l'any 1963 fins que a l'any 2005 Ferrocarrils Catalans de la Generalitat va recuperar aquesta línia.  Actualment es pot fer una part d'aquest recorregut amb el carrilet enmig d'un paratge de gran bellesa on podem veure el riu Llobregat en molts trams.

El trajecte té una durada d'uns 20 minuts aproximadament. El fa una locomotora dièsel amb dos cotxes amb una capacitat total de 50 persones.

www.trendelciment.cat  -  972 73 20 20

Idioma

Xarxes socials

twitter  facebook

Darrera hora

Destacats

concurs gos atura